Friday, March 8, 2013

Kampung ....

Kampungku indah mendamaikan....


Rumah arwah ayah & emak. Sekarang menjadi rumah pusaka.



ada orkid liar kat depan rumah
Buah koko hasil ayah tanam.
Belakang rumah...ginilah....


kalau dari belakang rumah, mengadap depan, sebelah kiri, nampaklah gunung jerai.....



Ini kawasan jauh sedikit dari rumah. Nampak tak pokok-pokok sederet tu? Itulah kampung pertempatan sejajar (geografi ) jalan raya utama dari Bagan (Butterworth) ke Alor Setar.



Ikut abang saya menjala ikan..... di kala ini, siapa pun tak sangka beliau bertugas di  ....  Alor Setar.
Satu-satunya abang kandung saya





Akhirnya....dapat ikan-ikan ni....bestnya....terima kasih abang!
memang banyak dapat!


mood : rindu nak balik dok kampung ~tika sibuk dan susahnya mendapat rumah sewa.... flat ada la....tapi... dah tua tak klarat naik tangga....

masih mencari-cari rumah sewa @seberangjaya.


radziah ar

2 comments:

  1. Kak zie beli rumah kat mana.

    ReplyDelete
  2. padang meiha, kulim. tepi highway jalan nak ke baling. dah 5 tahun xpired...huhuhu...dari tak da anak, sampai anak dua dan nak masuk thn 1 dah next year...

    ReplyDelete